Polera tänder - Oral Care

Tandvård

Polera tänder

Tandpolering är en procedur som vanligtvis utförs efter en grundlig tandrengöring, där tandhygienisten tar bort plack och tandsten från dina tänder. Under poleringen används en pasta och en roterande borst för att göra tänderna släta och glansiga. Denna procedur tar bort ytliga missfärgningar och ger dina tänder en ren och fräsch känsla.

När bör du polera tänderna?

Hur ofta tandpolering görs beror på dina individuella behov och din tandläkares rekommendationer. För de flesta patienter rekommenderas tandpolering en till två gånger per år i samband med den vanliga tandrengöringen. Men om du har speciella behov, såsom tendens till fläckar eller plackbildning, kan din tandläkare rekommendera oftare polering. Dessutom kan personer med tandställning ha svårare att hålla sina tänder rena och kan därför behöva mer regelbunden polering.

Fördelar med tandpolering

  • Förbättrad tandhälsa: Tandpolering bidrar också till att förbättra din tandhälsa i allmänhet. Släta tänder är mindre benägna att samla plack, vilket minskar risken för karies.
  • Förebygger tandköttssjukdomar: Regelbunden tandpolering hjälper till att förebygga tandköttssjukdomar genom att minska mängden plack och bakterier i munnen. Poleringen gör det svårare för plack att fastna på tänderna, vilket minskar risken för inflammation och tandköttssjukdomar som gingivit och parodontit.
  • Frisk andedräkt: Bakterier som orsakar dålig andedräkt trivs i plack och tandsten. Genom att regelbundet ta bort dessa uppbyggnader kan du hålla din andedräkt fräsch.
  • Förbättrat utseende: Polering tar bort ytliga fläckar som orsakas av mat, dryck och tobak, vilket resulterar i ett vitare leende.

Skillnaden mellan polering och tandblekning

Polering av tänder syftar på att släta ut ojämnheter på tändernas yta och ta bort plack samt ytliga missfärgningar. Målet med tandpolering är att göra tänderna rena och släta. Det är en del av regelbundna tandvårdsbehandlingar och bidrar till att förhindra uppbyggnad av plack och tandsten, vilket kan leda till tandköttssjukdomar och karies.

Tandblekning är en kosmetisk behandling som syftar till att göra tänderna ljusare och vitare genom att använda blekmedel, vanligtvis baserade på väteperoxid eller karbamidperoxid. Tandblekning kan ta bort både ytliga och djupare missfärgningar som orsakas av mat, dryck, tobak och ålder. Behandlingen kan utföras på någon av våra kliniker för ett snabbt resultat men kan även göras hemma med skenor som tandläkaren tillhandahåller.

Regelbundna tandvårdsbesök

På Oral Care vill vi ge dig den bästa möjliga tandvården. Våra erfarna tandhygienister kan hjälpa dig att upprätthålla optimal tandhälsa genom professionell rengöring och polering. Förutom tandpolering erbjuder vi en rad andra tjänster inom allmäntandvård för att säkerställa att dina tänder och tandkött är friska. Oavsett om du behöver en rutinundersökning, fyllningar eller annan tandvård, är vårt team redo att ge dig den vård du behöver.

Boka ditt nästa tandvårdsbesök idag

Polering av tänder är en enkel men effektiv procedur som har många fördelar för din tandhälsa och ditt leende. Genom att inkludera tandpolering i dina regelbundna tandvårdsbesök kan du förbättra ditt utseende, förebygga tandköttssjukdomar, hålla din andedräkt fräsch och främja god tandhälsa. Kontakta oss på Oral Care eller boka in en tid för allmäntandvård eller hos någon av våra tandhygienister för din nästa tandpolering och upplev skillnaden själv.